20 april 2021

DE PLENDA ONE & Plenda XL 2021-2022:

VERBETERDE INDELING EN UITGEBREID!

Inhoudsopgave Plenda 21-22

Het huidige schooljaar gaat alweer richting het einde en dat betekent ook dat we de nieuwe Plenda’s voor 2021-2022 alweer mogen verwelkomen. Met ook dit jaar weer een aantal uitbreidingen!
De indeling is verbeterd, we hebben nieuwe pagina’s met informatie toegevoegd én vier kleuren ingevoegd bij de vier pijlers van Plenda.

Met deze verbeteringen en toevoegingen zijn we ervan overtuigd dat we leerlingen nog beter kunnen helpen met het leren plannen en organiseren.

In dit blog lees je alles over de toevoegingen en veranderingen.

4 kleuren

Kleuren en indeling

Dit jaar hebben we de opzet van de informatie en de oefeningen in het begin van de Plenda verbeterd. We hebben er vier gekleurde delen van gemaakt, die overeenkomen met de vier pijlers die we al langere tijd gebruiken.
Baas over eigen tijd, handiger en effectiever leren, gemotiveerder leren en geconcentreerder leren.  Met de nieuwe kleuren én verbeterde indeling, ga je als leerling (chrono)logischer aan de slag met de Plenda. 

De oefeningen hebben nu allemaal een plekje gekregen binnen de gekleurde delen, de vier pijlers. Met het invullen van de Vaardighedencirkel, welke dezelfde vier kleuren heeft gekregen, zie je in één oogopslag waar jouw aandachtspunten en kansen liggen om het studeren makkelijker te maken.

Nieuwe pagina’s

Waarom is het slim om te plannen? Een oh zo simpele maar belangrijke vraag. Op één van de eerste pagina’s van de Plenda besteden we hier aandacht aan. We leggen uit wat de voordelen zijn van een goede planning en hoe je daar de Plenda voor kunt inzetten. 

Waarom zou je huiswerk opschrijven als het al in Magister staat? Dit is een van de meest gestelde vragen van leerlingen op scholen. Een terechte vraag, welke wij graag beantwoorden op deze nieuwe pagina in de Plenda. In de zomer verschijnt op ons YouTube kanaal een video met uitleg hierover .

Andere vernieuwingen

Naast de grote veranderingen, ook nog een aantal kleine toevoegingen en verbeteringen:

  • Een QR-code waarmee je razendsnel naar onze linktree gaat op de website. Hier vind je alle online ondersteuning.
  • Een eenvoudiger voorbeeld van het 6 Stappenplan
  • Een voorbeeld van een volledig ingevuld weekoverzicht met verwijzingen naar huiswerktips
  • Een oefening om een huiswerktaak voor het eerst op te delen in kleinere taken

Uiteraard is ook de XL verbeterd 

Uiteraard zijn alle wijzigingen die in de One zijn doorgevoerd, ook aan de Plenda XL toegevoegd. De XL is de grote variant van de One op A4 formaat. Meer ruimte, en daarom uitermate geschikt voor zorgleerlingen en leerlingen die het prettig vinden om meer schrijfruimte te hebben.

Met alle toevoegingen en verbeteringen, kunnen we de leerlingen nog beter helpen bij het leren plannen!