Van geschiedenisleraar naar Plenda onderwijsadviseur

Plenda heeft versterking gekregen! En het was hoogstnoodzakelijk om Claire te versterken bij het begeleiden van scholen. Sinds een aantal maanden helpen Ilaina Verheijen en Noortje Velthausz haar hierbij. Misschien heb je toevallig al geluk gehad onze nieuwe onderwijsadviseurs te ontmoeten.

Claire en Ilaina bezoeken en begeleiden met name de scholen in de Randstad en het zuiden. Noortje doet dat met haar Groningse roots in het noorden van het land. Ze zijn in ieder geval vol enthousiasme dit nieuwe pad opgestapt en zitten boordevol ideeën en plannen. Daar kunnen we bij Plenda wel wat mee, en hopelijk denken jullie er straks ook zo over!

Ilaina stelt zich voor

“Hallo! Graag wil ik me voorstellen, ik ben Ilaina Verheijen, 33 jaar en woon in Nuenen samen met mijn man en zoon van vijf. Als mens ben ik energiek en bevlogen. Ik werk graag en hard en denk niet in problemen, maar juist in mogelijkheden. 

De afgelopen 11 jaar ben ik werkzaam geweest binnen het onderwijs en heb daar, naast het docent geschiedenis zijn, verschillende rollen bekleed en ervaringen opgedaan. Maar ik merkte dat ik toe was aan een nieuwe stap in mijn carrière. Eentje die niet per se voor de klas was.”

“Plenda is meer dan alleen een agenda”

Ilaina vervolgt haar verhaal: “Na dit hardop te hebben uitgesproken, kwam Plenda op mijn pad. Toeval bestaat niet zeggen ze niet voor niets. Een super goede match, omdat het contact met het onderwijs er blijft, maar ik mijzelf samen met Plenda verder kan ontwikkelen. Ik denk dat er binnen het onderwijssysteem en met de kinderen van nu, een slag te slaan is als het gaat om plannen, maar ook als het gaat om de executieve functies en het leren leren. En dat een bedrijf als Plenda, met een duidelijke visie en een idee wat echt toegespitst is op de leerling, hard nodig is. Ik deel Plenda’s visie en draag daar graag aan bij!

In mijn rol als onderwijsadviseur begeleid ik scholen met het Plenda Implementatie Plan (PIP), en samen met mijn collega onderwijsadviseurs Claire en Noortje ontwikkelen we deze ook steeds verder. Claire en ik bezoeken en begeleiden met name de scholen in de Randstad en het zuiden. Noortje doet dat in het noorden van het land.”

Noortje stelt zich voor

“Hoi! Ik wil mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Noortje Velthausz-Mulder en ik heb het geluk om het leuke Plenda team te versterken. 

Sinds 2019 ben ik getrouwd met Bram en samen hebben wij twee kinderen, Josefien van drie en Job van een. Mijn thuisbasis is in Groningen, waar ik met veel plezier woon. Ik vind het leuk om samen met de mensen die mij dierbaar zijn tijd door te brengen. Zo ga ik graag met mijn gezin zwemmen, speel ik graag spelletjes met vrienden of ga ik naar de bios met mijn man. Daarnaast houd ik van koken. Vooral de Italiaanse keuken spreekt mij ontzettend aan.

“Leerlingen leren plannen en organiseren levert zoveel goeds op”

Na een aantal jaar in het voortgezet onderwijs te hebben gewerkt als docent geschiedenis, was ik op zoek naar iets nieuws, een nieuwe uitdaging. Vanaf het moment dat ik in gesprek ging met eigenaresse Jolanda en onderwijsadviseur Claire wist ik het zeker: Plenda wordt deze nieuwe uitdaging. Plenda sluit aan waar ik mij de afgelopen jaren druk mee bezig heb gehouden op een vmbo-school: leerlingen leren plannen en organiseren. Hier aandacht aan besteden, levert zoveel goeds op voor leerlingen. Een voorbeeld hiervan is dat het leerlingen gemotiveerder maakt, omdat ze leren duidelijke doelen voor zichzelf te stellen. Daar wil ik graag een steentje aan bijdragen. Dit hoop ik te doen door als trainer en onderwijsdeskundige aan de slag te gaan bij Plenda.”

Noortje en Ilaina samen aan de slag met de basislessenplanning

Ilaina en Noortje vertellen: “Momenteel zijn wij samen bezig met het maken van een basis-lessenplanning voor de Plenda. De basis-lessenplanning zal een makkelijk uitvoerbare lessenreeks zijn, waarmee je wegwijs wordt met de Plenda en per mentorles, studie-, KWT-of vaklesuur zo’n 20 tot 30 minuten besteedt aan het plannen en organiseren met de Plenda. Vanaf de start van het nieuwe schooljaar 23-24 kunnen de geïnteresseerde scholen hiermee aan de slag!”

“Kortom, wij zijn vol enthousiasme dit nieuwe pad opgestapt en zitten boordevol ideeën en plannen. Het lijkt ons leuk jou binnenkort te ontmoeten!”

Kennismaken met deze toppers en een vrijblijvend koffiegesprek plannen? Dat kan natuurlijk! Je kunt een berichtje sturen naar Ilaina via ilaina@plenda.nl of naar Noortje via noortje@plenda.nl. Bellen mag natuurlijk ook, dat kan via ons algemeen nummer 040 3041156.