Susanne Vos is de winnaar van de Plenda ontwerpwedstrijd 2018

We hebben fraaie inzendingen gekregen en een winnaar gekozen

We zijn super blij met de inzendingen die we hebben gekregen. Hartstikke bedankt iedereen die mee heeft gedaan voor jullie creatieve input. Door sommigen waren we echt verrast. Het viel daarom nog niet mee om winnaars te kiezen, want de ontwerpen hebben allemaal een heel andere stijl. We hebben daarom bedacht juist daarop te selecteren. Zodat er straks als ze gedrukt zijn en in de webshop te koop, er voor iedereen wat wils is. Wat we ook belangrijk vonden was de positieve benadering. Dat het motiverend werkt als je de Plenda uit je schooltas haalt en aan het werk moet. We hebben drie prachtexemplaren gekozen, vinden we zelf.

DE WINNAARS OP EEN RIJ

NUMMER 1 Susanne Vos (15)

De flamingo was populair, meerdere inzendingen hadden een flamingo in het ontwerp opgenomen, maar deze van Suzanne Vos was wat ons betreft meteen favoriet. Als je er naar kijkt krijg je meteen goede zin. We willen Suzanne feliciteren met het winnen van de wedstrijd en hopen dat het plannen dit jaar goed gaat. Suzanne met plannen is het hetzelfde als met ontwerpen; gewoon beginnen en blijven proberen. Dus dat gaat jou wel lukken.

Zelf schrijft ze:

Ik ben Susanne, ik ben 15 jaar en ik zit in 4VWO, omdat dit jaar plannen bij mij niet zo soepel ging ben ik op zoek gegaan naar een planhulp/agenda. Ik kwam al snel op jullie site terecht en de Plenda leek me echt superfijn. Toen zag ik dat er een ontwerpwedstrijd bezig was en ben ik meteen begonnen met ontwerpen. Want dat zou natuurlijk helemaal leuk zijn, een planboek met mijn eigen ontwerp!

Ik heb gekozen voor een zomers ontwerpje met ijsjes en flamingo’s. Ik heb het geel van de ijsjes zo gemaakt dat de kleur overeenkomt met het elastiek en het Plenda logo. Ik heb geprobeerd om het een beetje rustig en subtiel te houden, maar toch ook weer heel erg vrolijk. Ik zou heel erg graag met deze Plenda volgend jaar lekker gaan plannen en ik hoop dat jullie mijn ontwerp ook mooi vinden.

GEDEELDE NUMMER 2 Evie Mariek Meij (14)

Evie Mariek MeijDit ontwerp sprak ons aan vanwege de eenvoud. Sommigen willen geen voorstelling, maar gewoon een relaxte rustige uitstraling. En het klopt, marmer heeft een prachtige structuur. De tekst is ook subtiel gebleven, passend bij de ondergrond. Volgens ons wordt de combinatie met de zwarte ringband en grijze ondergrond van de Plenda heel goed. Slim gedaan hoor Evie, en van harte proficiat.
.
Zelf schrijft ze:
Ik ben Evie, 14 jaar jong en ga naar Havo 3. Ik ben al een paar jaar veel bezig met kunst en met ontwerpen. Als ik klaar ben met mijn planning en huiswerk ga ik dan ook gelijk aan de slag met tekenen en schilderen. Ik keek op jullie website, en zag dat jullie een ontwerpwedstrijd hadden voor het ontwerpen van een insteekkaart. Dat leek me een onwijs leuk idee. Ik begon direct met brainstormen naar wat nou leuk zou zijn voor als insteekkaart op je plan-agenda. Ik hou zelf altijd wel van overzicht in mijn agenda, en ik vind de uitstraling van marmer goed passen bij een overzichtelijke voorkant van een plan agenda. Ik gebruik zelf ook al 2 jaar een plan agenda, en dat vind ik heel prettig werken.

GEDEELDE NUMMER 2 Jasper Vos (12)

Ja, Jasper is de zus van Susanne, maar wij vonden dat Jasper zo’n leuk positief ontwerp heeft gemaakt, dat dat geen rol mocht spelen in de uiteindelijke selectie. Het feit dat je kunt genieten van je hele toffe hobby als je goed plant is natuurlijk helemaal kaasje voor ons. Heel slim bedacht Jasper. De getekende Sky-line vinden we ook mooi. Proficiat met je resultaat en alvast succes gewenst in de brugklas.
.
Jasper over zijn inzending:
Mijn zus Susanne vertelde dat ze gisteren een ontwerp heeft gemaakt voor een agenda en zo mee deed aan een wedstrijd. Toen dacht ik, een beetje ontwerpen, dat kan ik ook! Mijn zus en ik doen dat wel vaker voor de lol. Het was toch moeilijker dan ik dacht om alles in de computer in te voeren, maar het is gelukt en ik ben best blij met het resultaat.
Volgend jaar ga ik ook naar de middelbare en het lijkt me fijn om een Plenda te hebben, want daar kan ik dan mooi al mijn huiswerk in kan schrijven.
Op mijn ontwerp zie je een jongen die skateboard. Zelf vind ik skaten en steppen ook heel leuk. Er vallen allemaal papiertjes naar beneden. Die stellen het huiswerk voor,  als je dan goed plant kun je al je huiswerk in de lucht gooien en lekker gaan skaten.

Vanaf 10 augustus wordt het mogelijk
de ontwerpen te bestellen.