SCHOLEN & HUISWERKINSTITUTEN

Plenda 2020-2021

LEERLINGEN LEREN PLANNEN & ORGANISEREN

Steeds meer scholen en instituten willen hun leerlingen op weg helpen met het verbeteren van de executieve functies en studievaardigheden. Men komt steeds vaker tot de conclusie dat leerlingen moeite hebben met plannen en de vaardigheden die ermee verwant zijn niet onder de knie hebben. Ze hebben nog niet de juiste tools om vooruit te kijken en op tijd te beginnen met hun huiswerk. Er is, kortom, niet voldoende overzicht en van een leerstrategie is al helemaal geen sprake.

INZICHT IN DE LEERSTRATEGIE

De Plenda is een praktische tool om te leren plannen, maar ook om inzicht te krijgen in de eigen leerstrategie. Door te plannen kun je achterhalen hoeveel tijd je waar aan kunt besteden en hoe je doelgerichter werkt. Ook word je door een beter overzicht veel minder afgeschrikt door die enorme berg huiswerk of de druk die je voelt als je niet precies weet wat je wanneer wilt gaan doen. Prioriteiten leren stellen en de aandacht richten op de juiste zaken zorgt ervoor dat leerlingen zich beter focussen. 

EIGENAARSCHAP

Met de Plenda kunnen leerlingen onderzoeken en ervaren hoe en waarom plannen kan leiden tot slimmer, effectiever en fijner studeren. Zij moeten zelf gaan bepalen of en wanneer ze deze vaardigheid inzetten. Als ze zich dit eenmaal eigen hebben gemaakt, hebben ze er de rest van hun leven plezier van! Ze kunnen altijd vertrouwen en terugvallen op deze vaardigheid.