DE PLENDA APPLICATIE – PILOTVERSIE

ALLES OVER DE PILOT VAN PLENDA

Het schooljaar 2019-2020 draaien wij een pilot met de gloednieuwe applicatie van Plenda. Deze werkt met de vertrouwde Plenda methode, waarbij huiswerk wordt genoteerd, ingepland en afgevinkt. Het heeft echter meer slimmigheidjes, zoals een Tracker die stimuleert te focussen, de mogelijkheid om foto’s aan je huiswerk toe te voegen en pop-ups met huiswerktips. In de toekomst willen we nog veel meer digitale mogelijkheden toevoegen aan de applicatie.

Zoals wij het nu voor ons zien kunnen we na de pilotfase ook digitale scholen bedienen met onze Plenda methode. Daarnaast kunnen leerlingen die de methode al kennen, vanaf de tweede of derde klas zelf kiezen of ze met een papieren of digitale variant willen werken. De leerling heeft dan immers de planmethode al in de vingers en krijgt de vrijheid om zelf te bepalen wat hij wil. Uiteraard moet de school die mogelijkheid wel bieden en niet het gebruik van de mobiele telefoon en/of tablet verbieden.

Om deelnemers aan de pilot op de hoogte te houden, zetten we hier alle informatie op een rijtje. Houd deze pagina in de gaten voor alle ontwikkelingen rondom de app.