Het Plenda Implementatie Plan (PIP)
Doel van het Plenda Implementatie Plan
Het Plenda Implementatie Plan (PIP) maakt het scholen zo makkelijk mogelijk om met de Plenda aan de slag te gaan of gebruik te optimaliseren.
Met het PIP delen wij onze ervaring, kennis en kunde op het gebied van plannen en organiseren én het implementeren van de Plenda binnen een school. Met het PIP maak je een stappenplan op maat, op school- en klasniveau.
Het Plenda actieplan voor op school
Met behulp van het ‘Plenda Actieplan’ kom je tot een aanpak die bij de school past. In het actieplan komen o.a. huiswerk afspraken, de taakverdeling in het team, de communicatie met docenten en ouders en de verschillende verantwoordelijkheden aan bod. Er wordt nagedacht waarom het team met de Plenda aan de slag wil en wat het doel is.
Het Plenda handboek voor in de klas
Met het Plenda Handboek kunnen de docenten aan de slag in de klas. Het handboek kan worden gebruikt als bronnenboek en geeft docenten handvatten om in gesprek te gaan met leerlingen. Dit is mogelijk door de oefeningen in de Plenda te gebruiken, en te reflecteren en evalueren. Ook kan met het handboek een lessenreeks worden gemaakt. Eén persoon kan dit doen, dat scheelt een hoop tijd.
Het werken met de Plenda is vakoverstijgend
Hoe groter de betrokkenheid van het hele team én ouders, hoe beter de implementatie van de Plenda bij de leerlingen zal verlopen. Door ruggespraak te houden betrek je tijdig alle betrokkenen, en kunnen er duidelijke afspraken gemaakt worden.