Magister en de Plenda

Hoe verhoudt Magister zich tot de Plenda?

WE HEBBEN MAGISTER TOCH, WAAROM DAN EEN PLANAGENDA?

Dat is een veel gestelde vraag die wij krijgen. Vooral van de leerlingen zelf. Waarom al dat “extra” werk steken in de Plenda terwijl alles gewoon digitaal op je telefoon staat?

Maar wat blijkt? Leerkrachten en ouders komen tot de ontdekking dat Magister averechts werkt. Leerlingen hebben geen overzicht meer, ze kijken alleen naar wat ze de volgende dag (hooguit twee dagen daarna) af moeten hebben. Veel te vaak beginnen ze daardoor te laat met studeren. En ze hebben die dag ook eigenlijk geen tijd, want ze moeten naar de sportclub of de muziekles. Ze hebben eigenlijk geen inzicht meer in wat hen precies te doen staat.

Magister geeft algemene informatie

Magister is een leerlingvolgsysteem, bedoeld voor scholen om alle informatie betreffende de leerlingen bij elkaar te houden en o.a. ook om verantwoording af te kunnen leggen aan de overheid. Het geeft toegang tot digitaal lesmateriaal, het rooster of extra oefenopgaven ter verdieping van de leerstof. Ook het huiswerk wordt er opgeschreven. Dat is natuurlijk reuze handig, want dan heeft iedereen snel en makkelijk toegang tot die informatie. Zeker nu we ook Apps hebben waarop we kunnen inloggen. Dus het systeem ontwikkeld voor scholen is toegankelijk gemaakt voor de leerlingen en hun ouders.

 

Maar dat is het dan eigenlijk ook, een algemene informatiebron voor het huiswerk, het rooster en de cijfers. Het is helemaal niet bedoeld als agenda of om te plannen.

Magister, SOM & Plenda

Je hebt ook persoonlijke activiteiten

Maar om ècht overzicht te hebben over je doen en laten moet je ook je eigen persoonlijke activiteiten in kaart brengen. Je activiteiten buiten school; het bijbaantje, de sportclub, de muziekles en de gezellige afspraken met familie en vrienden. Die staan allemaal niet in Magister. Voor dat soort dingen gebruiken leerlingen eigenlijk helemaal geen agenda.

Wie schrijft die blijftLiefst op papier, wie schrijft die blijft.

Behalve dat je overzicht krijgt door zowel het huiswerk als je persoonlijke afspraken bij elkaar te brengen, is het ook nog voordelig dit op papier te doen. Het heeft zelfs twee voordelen; Het feit dat je het huiswerk opschrijft zorgt ervoor dat je hersenen het een keer verwerken, dat het in je hoofd komt. Dat is veel meer dan alleen lezen in je Magister App. Wie schrijft die blijft. Een ander bijkomend voordeel is dat je zonder je smartphone aan het huiswerk kunt beginnen. Daarmee wordt je dus veel minder makkelijk afgeleid van de binnenkomende chatberichtjes en YouTube filmpjes.

  • Wie schrijft die blijft
  • Niet afgeleid door YouTube of SnapChat

Magister (of SomToday) en de Plenda hand in hand.

Wij vinden dat Magister en Plenda elkaar feilloos aanvullen. Je werkt vanuit je Plenda. Je schrijft er je activiteiten in op en je plant je huiswerk zoals het volgens jouw bezigheden het beste uitkomt. Want als jij op donderdag naar de drumles gaat en je hebt vrijdag een SO, kun je er beter op woensdag meer tijd aan besteden.
DoelAls je met het stappenplan werkt, gebruik je bij stap 2 Magister om te kijken of je niks gemist hebt. Magister dus voor de algemene informatie en de Plenda voor je persoonlijke overzicht.

In de Plenda brengen we alles bij elkaar in een overzicht. Zo worden grote bergen hapklare brokken en weet je beter hoe je je doel kunt bereiken. Minder stress en uiteindelijk tijdwinst.

Kleurentijdschema

Een mooie aanvulling om inzicht te krijgen hoe je week eruit ziet is het kleurentijdschema. Deze staat in de Plenda, vul hem eens een keertje in. Je krijgt met dit schema mooi inzicht in hoeveel tijd je nu daadwerkelijk per week aan huiswerk kunt besteden. Je kunt hem ook downloaden via deze website.