Leren via YouTube

tip-van-plendaAls je iets niet snapt zoek je gewoon een uitleg filmpje op YouTube

Ik doe het zelf al jaren. Als ik niet weet hoe ik een probleem kan oplossen in één van de vele programma’s waar ik als vormgever mee werk, dan zoek ik een tutorial op YouTube. Daar staat alles wel een keer uitgelegd. Zo is het tegenwoordig ook met de lesstof. Steeds meer leraren nemen stukjes op en zetten het online. Steeds meer leerlingen maken er gebruik van. Zeker zo rondom de proefwerkweken.

Waarom niet YouTuben als huiswerk.

Ik vraag me af waarom we het niet omdraaien.
Je laat de kids als huiswerk een filmpje bekijken en hierover aantekeningen maken. In de les ga je dan het zogenaamde huiswerk maken. Als je dan iets niet weet kan je het vragen. Je kunt de stof zo op verschillende manieren aanbieden. Als de ene leraar mij wiskunde uitlegde snapte ik er niet van, maar als een andere dat deed snapte ik het meteen.

 

150624_youtubeWe hebben een paar leuke kanalen gevonden: