Het Zaai & Oogst Plan

Om het inzetten van Plenda op school makkelijker te maken

Zaai & Oogst PlanMet het Zaai & Oogst Plan (ZOP) willen we het scholen makkelijker maken bij het inzetten van de Plenda. Uit het Zaai pakket kunnen mentoren en docenten items nemen en inzetten in de mentoruren, studielessen en ouderavonden. Hierdoor wordt er tijd bespaard en is er tegelijkertijd een eenduidige aanpak voor de hele school.

Vooral belangrijk in dit pakket zijn de lesbrief en het dossier. Hierin staan tips voor in de klas en achtergronden waarom plannen slim is om te doen. Een school kan zich voorbereiden op het werken met de Plenda, zodat alle docenten met de neuzen dezelfde kant opstaan.

 

Waarom dit plan? 

LEERLINGEN PLANNEN NIET UIT ZICHZELF

De leerlingen die het plannen het hardst nodig hebben zullen het moeilijkst te motiveren zijn. Door trial and error, zullen ze moeten ervaren dat plannen leidt tot effectiever en fijner studeren. Het is belangrijk om ze aan het begin van de rit een totaalplaatje mee te geven waarmee ze na verloop van tijd hun eigen planweg kunnen kiezen.

Het zaai pakket

Door onderdelen uit het Zaai pakket te gebruiken hoeft het wiel niet door iedereen uitgevonden te worden. Alles wat nodig is om de leerlingen te kunnen inspireren en instrueren staat er in.

Meer hierover is te vinden op de pagina over het Zaai & Oogst Plan.

Zaai & Oogst Plan Workshop

In anderhalf uur kunnen ca. 30 personen geïnspireerd en geïnformeerd worden over alle belangrijke zaken wat betreft het hoe en waarom van het leren plannen en het introduceren van de Plenda op school. Een kickstart als je met de Plenda aan de slag wilt gaan.

Bel voor de mogelijkheden en kosten 06 24697719.