Inmiddels is er alweer veel veranderd, benieuwd waar we nu staan?

Test hem nu zelf 7 dagen gratis met een proefaccount!

Maak een account aan via: app.plenda.nl/activeer  (het codeveld kan leeg blijven)

Blog van 19-1-2019:

Eindelijk is het zover; we zijn gestart.

DE EERSTE CONCRETE STAPPEN OM EEN DIGITALE VERSIE VAN DE PLENDA TE GAAN ONTWIKKELEN ZIJN GEMAAKT …

… en we zijn super enthousiast, want we zien helemaal voor ogen hoe we het gaan vormgeven. Heel veel mensen zeggen wel, natuurlijk moet je digitaal gaan, maar wij willen het wel echt goed doen. Niet zomaar de Plenda als een digitale versie, maar met alle voordelen van een papieren versie gecombineerd met slimme technologie.

 

Elementen van de papieren agenda die we willen behouden:

  • Overzicht

Wat wij heel goed vinden aan de Plenda is het feit dat je door de indeling van de lay-out een heel duidelijk overzicht hebt van de hele week. Wij verwachten bijvoorbeeld dat het echte plannen het beste kan worden gedaan op de desktop, om die lay-out te kunnen blijven zien. We denken dat het scherm van een telefoon daarvoor te klein is. Misschien kunnen we wel het huiswerk met de telefoon invoeren, of ander slimme dingen, maar dus zeker niet alles.

  • 6 Stappenplan

Wat wij ook goed vinden aan de Plenda zijn de 6 stappen. Om te leren plannen willen we deze natuurlijk blijven gebruiken.

  • Huiswerk in blokken delen en inplannen

Om het studeren effectiever te maken, is het in blokken delen super belangrijk. Ook dit blijft één van de speerpunten.

  • Beter inzicht van het huiswerk door het opschrijven

Door huiswerk zelf op te schrijven gaan de taken al een keer door de hersenpan. Leerlingen weten al veel beter wat er op stapel staat als ze het zelf opgeschreven hebben. Eén van de nadelen van Magister is dat leerlingen denken helemaal op orde te zijn wat betreft het huiswerk, maar eigenlijk werkt het juist averechts. Dat is echt een eigenschap van de papieren Plenda, dat het opschrijven al het ‘halve werk’ is. We zijn dus ook helemaal niet van plan huiswerk automatisch in de applicatie te zetten. Dat moet iedereen echt zelf gaan doen.

Plenda digitaalWat kan een digitale versie ons gaan bieden?

Oftewel wat zijn de voordelen van een digitale versie?

 

Buiten dat er vraag naar een digitale Plenda is door scholen die bijvoorbeeld alleen met laptops werken zijn er natuurlijk talloze innovatieve toepassingen te verzinnen. We willen deze liefst zo gaan inzetten dat het werken met de PlendaApp (even nog een werktitel) een stimulerende en motiverend effect heeft op het maken van huiswerk. Dat iedereen gaat ervaren wat werkt en wanneer studeren lekker en zonder stress verloopt.

  • Zo kunnen we bijvoorbeeld gamification inzetten. Bij gamification gebruik je spelelementen om gebruikers te motiveren en hun ervaring te verrijken.
  • We kunnen leerlingen met elkaar laten connecten, als voor projecten groepjes samenwerken kunnen ze de afspraken meteen inplannen.
  • Je kunt automatisch dingen bijhouden, zodat je bijvoorbeeld kunt onderzoeken hoe lang je nodig hebt om je toets goed te leren. Bij heel veel vernieuwende Apps zie je dat inzicht geven heel motiverend werkt om doelen die je stelt voor elkaar te krijgen.
  • Je kunt de applicatie personaliseren, zowel wat betreft de school als de persoon zelf. Een school kan er bijvoorbeeld gegevens inzetten die belangrijk zijn voor de leerlingen om te weten.

Dit zijn er maar een paar, maar zo zijn er al talloze ideeën door ons hoofd gegaan.

Testers App gezocht

OPROEP

 

Hoe alle innovatie plannen er concreet uit komen te zien is nu nog even de vraag, maar we hebben als doel hier scholen en scholieren vanaf het begin bij te betrekken. We zijn dus op zoek naar scholieren die begin 2019 mee willen helpen testen en scholen om schooljaar 2019-2020 een pilot te draaien. Als jullie geïnteresseerd zijn, laat ons dat dan vooral weten.

Welke scholieren willen als eerste gaan testen?

De scholieren die we zoeken willen we graag de eerste versie laten uitproberen. De applicatie moet natuurlijk zo intuïtief mogelijk goed werken en dat kun je het beste testen door het gewoon uit te proberen. We hebben hiervoor scholieren nodig die zowel bekend als onbekend zijn met de Plenda. Liefst in de leeftijd van 11-16 jaar.

De testdagen zijn op 4 en 5 april 2019. Voor deze dagen hebben we inmiddels genoeg aanmeldingen.

Welke scholen willen voor schooljaar 2019-2020 de pilot gaan draaien?

Er zijn natuurlijk de zogenaamde laptop- of iPadscholen waarvoor het wellicht een uitkomst is om hun leerlingen huiswerk te gaan laten plannen. Misschien zijn er wel scholen die al met de Plenda werken en voor wie bijvoorbeeld de hogere klassen interessant zijn om de Plenda digitaal aan te bieden. Hoe mooi zou het zijn om eerst te leren plannen op papier om vervolgens over te gaan op een digitale versie. Ons lijkt dat de meest ideale situatie.

Denk je dat jouw school geïnteresseerd is om ‘PILOTSCHOOL’ te worden, meld je dan aan.

Als tegenprestatie willen we de licenties tegen hele voordelige tarieven aanbieden. Als pilotschool heb je natuurlijk het voordeel om ideeën en ervaringen in te kunnen brengen.

Het is momenteel niet meer mogelijk om je aan te melden voor de pilot. Benieuwd naar de status van de applicatie? Klik op de onderstaande button.